• Snelle levering
  • Specialist in maatwerk
  • Een ruim assortiment
  • Uitstekende klantenservice
Kiyoh
8.8
Menu
Winkelwagen

Blokhut geïmpregneerd

Onze selectie geïmpregneerde blokhutten is zeer uitgebreid. Bij mholf.nl kunt u natuurlijk alle blokhutten en tuinhuisjes laten impregneren. Deze pagina bestaat echter uit kant-en-klare geïmpregneerde blokhutten. Geïmpregneerde blokhutten hebben normaal gesproken een korte levertijd, en zijn voordelig geprijsd. Impregneren is een schimmel- en insectenwerende behandeling.


Producten 1-28 van 34

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-28 van 34

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren


onderdeel van FraVin
1e aankoop korting
Specialist in maatwerk
Een ruim assortiment
Veel inspiratie in onze uitgebreide showroom

Geïmpregneerd hout is duurzamer, en gaat zeker 3 tot 5 keer langer mee. Door het impregneren van hout krijgt het houtwerk een behandelde kleur, zoals groen of bruin.

Heeft u onze geïmpregneerde tuinhuizen al gezien?


Hogedruk geïmpregneerde blokhutten

Bij het impregneren van blokhutten onder hoge druk wordt het houtwerk in een grote cilinder, ofwel een ketel gestopt. Zodra de deuren van de ketel gesloten zijn, wordt de ketel vacuüm getrokken. Lucht wordt op deze manier uit het hout gehaald. Zodra het vacuüm is bereikt wordt het impregneermiddel in het hout geperst. Het impregneermiddel is meestal groen, maar dit kan ook een andere kleur zijn, zoals bruin of antraciet. De druk wordt hierna weer verminderd. Vervolgens wordt de druk nog één keer opgevoerd, zodat het overtollige impregneermiddel in het hout trekt. Aan het einde van dit proces zijn er geen resten impregneermiddel meer te vinden in de ketel.


Het impregneermiddel wordt tijdens het hogedruk impregneren gebonden aan de houtcellen van de blokhut. Dit wordt fixatie genoemd. Deze methode van impregneren, het hogedruk impregneren is verreweg de beste methode. Mholf.nl biedt deze vorm van impregneren aan bij alle blokhutten en tuinhuisjes en kan hierbij ook het officiele KOMO-keur certificaat meegeven.


Als uw blokhut op deze manier geïmpregneerd wordt hoeft u verder het hout niet af te werken met perkoleum of beits. Wilt u toch een andere kleur? Dat is met onze Koopmans Perkoleum geen probleem. Heeft u vragen over deze behandeling, of wilt u advies? Neem contact met ons op. Onze selectie geïmpregneerde blokhutten is zeer uitgebreid. Bij mholf.nl kunt u alle blokhutten en tuinhuisjes laten impregneren.


Deze pagina bestaat uit kant-en-klare geïmpregneerde blokhutten. Geïmpregneerde blokhutten hebben normaal gesproken een korte levertijd, en zijn voordelig geprijsd.

© 2024 MHOLF | Alle rechten voorbehouden

Design & Ontwikkeling: DIMA.