• Snelle levering
  • Specialist in maatwerk
  • Een ruim assortiment
  • Uitstekende klantenservice
Kiyoh
8.8
Menu
Winkelwagen

Tuinhuis geïmpregneerd

Onze selectie geïmpregneerde tuinhuisjes is zeer uitgebreid. Bij mholf.nl kunt u uiteraard alle blokhutten en tuinhuisjes laten impregneren. Deze pagina bestaat echter uit kant-en-klare geïmpregneerde tuinhuisjes. Geïmpregneerde tuinhuizen hebben normaal gesproken een korte levertijd, en zijn voordelig geprijsd.


14 producten

per pagina

14 producten

per pagina


onderdeel van FraVin
1e aankoop korting
Specialist in maatwerk
Een ruim assortiment
Veel inspiratie in onze uitgebreide showroom

Impregneren is een schimmel- en insectenwerende behandeling. Geïmpregneerd hout is duurzamer, en gaat zeker 3 tot 5 keer langer mee. Door het impregneren van hout krijgt het houtwerk een behandelde kleur, zoals groen of bruin. Het hout zal op termijn echter vergrijzen.

Heeft u onze geïmpregneerde blokhutten al gezien?


Hogedruk geïmpregneerde tuinhuizen

Bij het impregneren van tuinhuizen onder hoge druk wordt het houtwerk in een grote cilinder, ofwel een ketel gestopt. Zodra  de deuren van de ketel gesloten zijn, wordt de ketel vacuüm getrokken. Lucht wordt op deze manier uit het hout gehaald. Zodra het vacuüm is bereikt wordt het impregneermiddel in het hout geperst. Het impregneermiddel is meestal groen, maar dit kan ook een andere kleur zijn, zoals bruin. De druk wordt hierna weer verminderd. Vervolgens wordt de druk nog één keer opgevoerd, zodat het overtollige impregneermiddel in het hout trekt. Aan het einde van dit proces wordt het overtollige impregneermiddel afgevoerd.

Het impregneermiddel wordt tijdens het hogedruk impregneren gebonden aan de houtcellen van het tuinhuis. Dit wordt fixatie genoemd. Deze methode van impregneren, het hogedruk impregneren is een eind behandeling en dat onderscheid het van dompel of sproei impregneren. Mholf.nl biedt deze vorm van impregneren aan bij alle blokhutten en tuinhuisjes en kan hierbij ook het officiële KOMO-keur certificaat meegeven.

Als uw tuinhuis op deze manier geïmpregneerd wordt hoeft het hout niet meer af te werken met perkoleum of beits. Wilt u toch een andere kleur? Dat is met onze Koopmans Perkoleum geen probleem. Heeft u vragen over deze behandeling, of wilt u advies? Neem contact met ons op. Onze selectie geïmpregneerde tuinhuizen is zeer uitgebreid. Bij Mholf.nl kunt u alle blokhutten en tuinhuisjes laten impregneren.

Deze pagina bestaat uit kant-en-klare geïmpregneerde tuinhuizen. Geïmpregneerde tuinhuizen hebben normaal gesproken een korte levertijd, en zijn voordelig geprijsd.

© 2024 MHOLF | Alle rechten voorbehouden

Design & Ontwikkeling: DIMA.