• 1e aankoop korting
 • Specialist in maatwerk
 • Een ruim assortiment
 • Veel inspiratie in onze uitgebreide showroom
Kiyoh
8.9
Menu
Winkelwagen

MHOLF is zeer ervaren in het verven/beitsen van houtproducten. Wij delen graag onze tips met u, zodat de klus makkelijker en sneller geklaard kan worden.

 1. Wikkel uw rollers en kwasten in aluminium- of plasticfolie als u ze tijdelijk niet gebruikt. 

 2. Bewaar gebruikte verf met goed gesloten deksel op een droge, vorstvrije plaats. Door de bus om te keren sluit de verf de naad tussen het deksel en de busrand perfect af en wordt velvorming voorkomen. 

 3. Verf is meestal jaren houdbaar. Vermeld daarom op de bus wanneer en waarvoor de verf gebruikt is. 

 4. Kies bewust de kleur die u wilt gebruiken. Dit bepaalt het resultaat. Zo heeft u langer plezier van uw werk. 

 5. Op scherpe kanten blijft een dunnere verflaag achter, waardoor die plaatsen extra kwetsbaar zijn. Reden om deze kanten iets rond af te schuren, waardoor een even dikke, egale verflaag aangebracht kan worden.

 6. Roer de verf altijd goed om zodat alle bestanddelen gelijkmatig verdeeld worden. Verdun alleen als dit nodig is. Verf voor de laatste laag nooit verdunnen.

 7. Schilder vóór het in elkaar zetten van nieuwe houtconstructies eerst de gedeelten waar u later niet of moeilijk bij kan, zoals hoekverbindingen en messing- en groefverbindingen. Zo voorkomt u dat vocht kan binnendringen én dat u later nog ongeschilderde delen ziet als het hout krimpt.

 8. Met name de liggende delen hebben het zwaar te verduren. Geef daarom daklijsten, onderdorpels, onderkanten van deuren etc. een extra laag verf.

 9. Schilder niet bij temperaturen onder 5 - 6°C of bij niet drogend weer (een relatieve luchtvochtigheid van 80% of hoger). Afhankelijk van een hogere of lagere temperatuur droogt de verf sneller of trager. Het schilderwerk moet ongeveer 2-3 uur kunnen drogen. Houdt met schilderwerk buiten rekening met de weersverwachting. Regen op nog natte verf kan de verf oplossen en geeft vlekken.

 10. Vermijdt schilderen in de volle zon. Schilder ook niet op plaatsen waar even later de volle zon op komt te staan. Er kunnen dan blazen ontstaan in de verflaag. Schilder altijd ‘achter de zon aan’.

 11. Voor de binnenkant van uw tuinhuis raden wij aan om één of twee lagen beits aan te brengen. Voor de buitenkant raden wij minstens drie lagen beits aan.
 12. Open verbindingen en kieren kunt u waterdicht maken met Dicht & Vast.
 13. Met een speciale Parketlak kunt u een kras- en slijtvaste laag aanbrengen op de houten vloer. Wij raden aan om minstens drie lagen Parketlak aan te brengen voor een jarenlange houdbaarheid.


Wij wensen u veel succes! Mocht u nog vragen hebben over de houtbehandeling dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

© 2024 MHOLF | Alle rechten voorbehouden

Design & Ontwikkeling: DIMA.