• Snelle levering
  • Specialist in maatwerk
  • Een ruim assortiment
  • Uitstekende klantenservice
Kiyoh
8.8
Menu
Winkelwagen

Informatie funderingsbalken blokhut of tuinhuis

Funderingsbalken advies: 

Blokhutten tuinhuisjes prieelen worden altijd op een verharde en waterpas fundament geplaatst.
Dit kan een tegelvloer zijn of eventueel een betonvloer, wij adviseren om het fundament iets hoger te maken dan het maaiveld, zodat uw tuinhuis/blokhut voldoende beschermd is tegen het regenwater.

Bij een waterpas en verhard fundament zult u merken dat de montage van uw tuinhuis/blokhut een stuk eenvoudiger gaat, ook zal de constructie niet onder druk komen te staan.

Bij veel blokhutten/tuinhuisjes worden er verschillende afmetingen genoemd, zoals binnenmaat, buitenmaat enz. maar hoe groot moet het fundament nu zijn?
Het fundament moet zo groot zijn als de buitenwand van uw blokhut, dit is de fundamentsmaat.

Zo gauw u een blokhut/tuinhuis bij Mholf heeft gekocht, kunt u altijd de fundamentafmeting opvragen!


Funderingsbalken: 

Als de fundering klaar is, kunt u verder met het monteren van uw tuinhuisje.
Het is raadzaam om als eerste funderingsbalken op deze ondergrond te plaatsen, dit zijn afwateringsbalken die ervoor zorgen dat het regenwater niet de onderste wand laag intrekt. 
Deze fundamentbalken zijn speciaal voor de blokhutten gemaakt, het heeft een aflopend profiel waardoor het water naar de buitenzijde wordt afgevoerd.   (zie detailtekening)

FraVin B.V. heeft verschillende funderingsbalken namelijk geïmpregneerde en hardhouten funderingsbalken.
Deze geïmpregneerde funderingsbalken zijn gemaakt van Noord Europees vuren hout wat onder hoge druk geïmpregneerd is, deze impregnatie heet Komo Keur impregneren.
De geïmpregneerde balken worden vooral gebruikt van blokhutten/tuinhuisjes met een wanddikte van 19 en 28mm, de levensduur van deze balken is circa 5 a 10 jaar.

Ook heeft Mholf hardhouten fundamentbalken, deze balken zijn gemaakt van Azobe dit is een van het sterkste houtsoorten.
Het voordeel van hardhout fundamentbalken is, dat het regenwater niet in het hout trekt waardoor dit hout eigenlijk niet meer verrot.

Dus de duurzaamheid van deze hardhouten fundamentbalken liggen veel hoger dan de geïmpregneerde fundamentbalken, daar adviseren wij altijd deze hardhoutenbalken.
Als u de fundamentbalken bij het tuinhuis besteld, moeten deze bij de montage altijd nog op maat worden gezaagd, deze zijn standaard 300cm lang.

© 2024 MHOLF | Alle rechten voorbehouden

Design & Ontwikkeling: DIMA.